Testimonials

Ferry Konter

Ferry Konter (Sr. Retail Operations Manager, Samsung Benelux)

Bert-Jan en zijn team trainen vanaf maart 2017 de Retail Field Force van Samsung Nederland (50 personen) Vanuit Samsung zochten we een trainingsbureau met praktische instelling en een wetenschappelijk onderbouwd programma. Het brain-based learning programma van bronze tot en met platinum bleek goed op onze behoefte aan te sluiten. Vanuit onze core-value “people first” willen we graag investeren in de groei van mensen, maar wel via een programma dat aansluit bij onze manier van werken. Het programma heeft voor iedereen dezelfde rode draad, op basis van onze kernwaarden, maar wordt wel aangepast aan de specifieke vereisten van de functie. De deelnemers zijn zeer tevreden over de inhoud van trainingen en met name de wijze waarop ze gegeven worden. En ook doordat ze naast de trainingen ondersteund worden in de praktijk door middel van coaching. Vanuit Samsung en op individueel niveau zien een duidelijke groei in competenties, houding en gedrag. Als manager zie ik de resultaten door een dalend ziekteverzuim, stijgende verkoopresultaten en hogere NPS (Net Promotor Score). Onze medewerkers zijn dankzij deze trainingen positiever over het werken bij Samsung en ze langer blijven langer bij ons en met een hogere kwaliteit.

Richard Stassen

Richard Stassen (Director Operations PEAK-IT)

Bert-Jan en Abbey hebben vanaf 2016 een deel van onze business developers en accountmanagers getraind. Bij de selectie van een nieuwe trainingsorganisatie, vonden we het belangrijk met trainers aan de slag te gaan die hun gedachtegoed goed konden laten aansluiten op onze business. Hierin zijn zij absoluut geslaagd. Positief opvallend hierbij is de praktische toepasbaarheid in hun manier van trainen. Ze hebben een sterk inlevingsgevoel in onze diensten, zodat sales het goed kan toepassen in hun daily work. Door de theorie en praktijk te combineren zorgen ze ervoor dat de stof leeft. Ze hebben een positieve insteek, maar wijken er zeker niet voor om kritisch feedback te geven, iets wat we nog niet vaak bij andere bureau’s terug hebben gezien. Bij PEAK-IT maakt de mens het verschil. We vinden het  belangrijk om te investeren in onze medewerkers en zo groei te creëren in hun persoonlijke ontwikkeling. Dit is hierdoor zeker gelukt! Er wordt duidelijk naar de persoon gekeken en vanuit hier leerdoelen besproken, zodat een ieder zich op zijn eigen vlak verder kan ontwikkelen. Dit maakt het persoonlijk, wat erg prettig is. Onze sales professionals kijken enthousiast terug op deze maanden training. Het is dan ook als vanzelfsprekend dat we deze mooie samenwerking in 2020 continueren.

Bart Bosma

Bart Bosma (Account Director, Heineken)

Als Account Director bij HEINEKEN kan ik Bert-Jan Bezema van harte aanbevelen als sales trainer. Zijn methode van “Brain Based Learning” past perfect in de hedendaagse manier van werken. Bert-Jan leert onze mensen niet een trucje, maar traint iedereen op een persoonlijke manier. Zijn trainingen zijn vernieuwend, interessant, praktijkgericht en dragen bij aan het verhogen van de kwaliteit van onze buitendienst. Zijn driedaagse training gericht op samenwerking, persoonlijke ontwikkeling en sales aan onze totale buitendienst van 40 personen, incl outdoor activiteiten, is een aanrader net als de 4 daagse Sales Bootkamp in Marrakech.

Mede door de trainingen van Bert-Jan is de buitendienst van Heineken in 2013, 2014 en 2015 verkozen  tot "beste buitendienst van het jaar".

Bert-Jan heeft de Heineken groep getraind van 2010 t/m 2015

Robert Annaars

Robert Annaars (Senior Category Manager bij Makro)

De trainingen van Bert-Jan hebben mij als Coach/Manager van verkoopteams én als persoon veel inzichten gegeven in gedragspatronen bij anderen en mijzelf. Hierdoor ben ik in staat om meer balans en effectiviteit te creëren in mijn onderlinge relatie met medewerkers, in het managen van team en mijn relatie met klanten.

Bert-Jan weet cursisten écht te raken. De manier waarop er gespiegeld en geprikkeld wordt om de cursisten uit hun comfortzone te laten stapppen gaat op een natuurijke wijze. De geleidelijkheid van de trainingen maakt dat de inhoud zeer goed beklijft. De trainingen zijn intensief, interactief, persoonlijk en vol uitdagingen.

Bert-Jan past geen trucjes toe. Hij ziet wat er bij iemand speelt en hoe hij daarop kan inhaken om hem/haar te laten groeien. De trainingen hebben een afwisselend programma en bieden veel diepgang. De opzet is overzichtelijk, de inhoud is uitstekend.

Bert-Jan is zeer kundig en praktijkgericht, het groepsproces is fascinerend en de organisatie is goed. Het zijn uitgebalanceerde trainingen op hoog niveau.

Edith Knopf

Edith Knopf (Hoofd P&O, AVROTROS NPO )

Afgelopen november met mijn P&O-team onder deskundige begeleiding van Abbey en Bert Jan in Marrakech geweest voor een teamtraining. Weg uit je eigen westerse comfortzone worden al je zintuigen in deze mooie stad uitgedaagd: de geuren, kleuren, geluiden, mensen....alles zorgt ervoor dat je 'open' gaat staan en dus ook heel erg open staat voor de training. Reflectie, confrontaties, emoties, gesprekken, stiltes, lachen, grenzen overschrijden.....alles komt voorbij. Dit gecombineerd met de expertise en zorg van Abbey en Bert Jan om het uiterste eruit te halen en ervoor te zorgen dat het ons aan niets ontbrak, maakte dit tot een unieke ervaring! Na een paar dagen hierin ondergedompeld te zijn geweest wordt je weer teruggeworpen in je eigen vertrouwde omgeving en lijkt het allemaal heel ver weg, letterlijk en figuurlijk. Toch merk je in de praktijk dat het beklijft en hebben we het met het team nog vaak over deze ervaring en "weet je nog wat we in Marokko hebben afgesproken?" Het bindt en verbindt en dat maakt dat deze geweldige ervaring nog heel lang effect zal hebben op ons team.

Jeffrey Pieters

Jeffrey Pieters (Manager Support en Beheer PEAK-IT)

Bij PEAK-IT zijn we eigenlijk continu bezig met de ontwikkeling van onze medewerkers op het gebied van techniek, processen en soft skills. In mijn team heb ik een aantal coördinatoren en senior medewerkers die inhoudelijk hun werkzaamheden goed uitvoeren. Het kan echter vrij lastig zijn om als “one of the guys” een coördinerende rol te gaan vervullen en boven de groep te gaan staan. Ik wilde ze graag dat zetje geven naar het volgende niveau.Ik ben toen in contact gekomen met Bert-Jan Bezema van Sales Talent Academy en heb deze situatie aan hem voorgelegd. Van belang was dat ze een spiegel voorgehouden kregen en dat ze in situaties anders gingen handelen dan ze tot nu toe altijd gedaan hadden. Ook wilde ik hen bewust maken wat ander gedrag, een andere houding en zelfs andere kleding kan betekenen - voor hun eigen functioneren en binnen een groep.


Bert-Jan heeft mij zijn standaard trainingsprogramma’s laten zien en heeft deze op basis van mijn input aangepast naar een traject wat precies aansloot bij de wensen die ik had neergelegd. Gedurende het traject ben ik continu op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen en betrokkenheid van mijn medewerkers. Dit gaf mij de mogelijkheid om tussen de trainingssessies de medewerkers goed te observeren en hen te helpen als ze ergens niet uit kwamen.

Als ik kijk naar de resultaten van de medewerkers die dit traject hebben gevolgd ben ik zeer tevreden. Het verschil in niveau is duidelijk zichtbaar: de jongens krijgen meer gedaan, durven meer en stralen dit ook uit. Binnenkort gaat PEAK-IT dan ook met klas 2 bij Sales Talent Academy starten!

Danny Verhoeven

Danny Verhoeven (Accountmanager Danone)

"Ik heb de trainingen van Sales Talent Academy ervaren als een eye-opener voor mijn persoonlijke ontwikkeling. De trainers leren je door veel oefeningen hoe je jezelf kan verbeteren in presentatie-, verkoop- en onderhandelingstechnieken. Door mensen uit de comfortzone te halen en een spiegel voor te houden zie je al snel na de eerste trainingen zowel jezelf als je collega's groeien. Dit effect zorgt ervoor dat de groep elkaar gaat stimuleren en motiveren. Het geleerde kan direct in de praktijk gebruikt worden en heeft mij veel meer zelfvertrouwen gegeven tijdens verkooppresentaties en onderhandelingen. Mede doordat ik mezelf enorm heb zien groeien in gespreks- en onderhandelingstechnieken heeft de training mij het nut voor persoonlijke ontwikkeling doen inzien en ben ik afgelopen jaar gestart met een nieuwe HBO-opleiding. "

Jesper Wijnen

Jesper Wijnen (Sales Manager Dutch Moving Media)

De Coach/Teamleider/Manager opleiding in Marrakech heeft mij veel gebracht en ik kan wel zeggen dat ik er een ‘ander’ mens door ben geworden. Het is geweldig om uit je comfort-zone stappen in een omgeving die hier uitstekend voor geschikt is en niet is na te bootsen in een veilige omgeving. In grote lijnen ben ik veel bewuster geworden van alles om mij heen maar met name van mijzelf. De training heeft mij aan het werk gezet door na te denken over wie ik ben, wat ik doe, hoe ik mij gedraag en wat mijn rol is én kan zijn binnen de organisatie.  Bert-Jan en Abbey hebben mij meerdere malen een spiegel voorgehouden en de handvatten gegeven om mij continu te blijven ontwikkelen. Mijn persoonlijke effectiviteit is hoger en ik ben concreter en krachtiger geworden in mijn communicatie. Ik krijg hier van vele collega’s positieve reacties op.

Veruschka Tay

Veruschka Tay (Business Developer & Growth Hacker)

Ik heb een aantal trainingen van Bert-Jan mogen volgen. Deze waren allen op een hoog niveau en gevuld met uitdagende opdrachten die je aan het denken zetten. De sessies waren gecreëerd voor specifieke projecten maar toch heb ik tot nu toe baat bij de inzichten en technieken die zijn behandeld. Bedankt Bert-Jan voor je waardevolle trainingen!

Oussama Belkaraouia

Oussama Belkaraouia (Energy Advisor, Primagaz)

Bert-Jan is een persoon die heel goed weet hoe hij een individu weet te prikkelen om een veranderingsproces ingang te zetten. Hij weet je bijvoorbeeld bewust te maken van je (non verbale) gedrag en hoe daarmee om te gaan. Zijn trainingen zijn professioneel, ludiek en uniek te noemen. Ik heb zijn trainingen als zeer prettig ervaren.

Terug naar boven
Bert-Jan Bezema

"The only way
to do great
work,
Is to love
what you do"

Bert-Jan Bezema
Eigenaar/Trainer/ Loopbaancoach