Wil je meer klanten en heb je geen idee?

Leads genereren via Social Media is één van de praktische kansen voor bedrijven. Steeds meer Sales professionals zijn daarom al (langer) actief op Social Media zoals LinkedIn en Twitter. Dat is immers de ‘aard van het beestje’: aanpakken zodra er nieuwe mogelijkheden zijn voor business. Dat is natuurlijk proactief, maar dit gebeurt meestal zonder dat de rest van de organisatie er weet van heeft.

Een Sales team waar de klant daadwerkelijk voorop staat, kan van grote waarde zijn bij leads genereren via Social Media. Het is niet verstandig om klant gedreven Sales mensen ‘kort te houden’ op Social Media – of zelfs een verbod op te leggen. In plaats daarvan kunnen bedrijven individuele initiatieven coördineren en hun Sales collega’s faciliteren bij het gebruik van Social Media.

Dezelfde Sales collega’s zijn immers ook de mensen die relaties onderhouden via andere kanalen, zoals email en telefoon. Zij zijn het gezicht en de stem van de onderneming. Dus waarom niet op Social Media?

Wil je meer klanten en heb je geen idee? Wil je meer klanten en heb je geen idee? Wil je meer klanten en heb je geen idee?
Terug naar het overzicht
Bert-Jan Bezema

"The only way
to do great
work,
Is to love
what you do"

Bert-Jan Bezema
Eigenaar/Trainer/ Loopbaancoach